Kvalitetstid

En långpromenad från bussen, samtalsämnen, varm choklad med vispad grädde, en lillasyster som heter Fanny. Ibland är kvalitetstid det bästa.
Nu: Filmfilmfilm!

Relax

Det har varit en mer eller mindre krävande vecka med toppar och dalar, skratt och gråt, flytt, städning, plugg och pussar. Kan man då börja helgen med en bastu-premiär och skönaste duschen på läääänge? Svar JAJAJA. Där inne i hettan kan man verkligen snacka om att alla jobbiga stressfaktorer, tankar, funderingar och irritationer bara rinner av en och lugnet sprider sig i kroppen. Otroligt välbehövligt och helt underbart. Jag borde göra det till en vana. 

Idag är det 7 veckor och 5 dagar kvar till min födelsedag. Så ni vet.

Andreas ♥

Håll ut Emmy, håll ut

I fredags firade jag en födelsedag med många fina vänner som senare skulle bege sig till Etage, jag åkte hem.
I två månader har jag sovit på ett litet trångt varmt loft, nästa helg flyttar vi in i huset.
Varenda dag undrar jag vad jag gör i lilla borlänge? Om nio månader tar jag studenten.
Har sovit ensam i några få nätter, men imorgon får jag pussas hela natten.
Jag har läst 48 sidor i boken, av 538...
Jag kör bil med "Övningskör"-skylten, men fyller år och tar körkort om två månader.

Det spelar ingen roll om det handlar om att stå ut tills imorgon eller om nio månader eller om fyra år, bara man har ett mål. Jag har nog miljoner mål, små mål som går att genomföra på två sekunder, och stora mål som kommer ta år att genomföra. Men mål. Allt handlar nog om att ha mål. För att ta sig frammåt och tänka frammåt och inte stanna i gårdagen. För att glädjas över något som händer och slänga bort den där sura munnen som kom fram för en kvart sen av en väldigt töntig anledning. Jag tror att målen hjälper oss att se frammåt och släppa jobbiga och tråkiga saker, men också för att lämna härliga unga år bakom sig och så småning om träda in i vuxenlivet.
Även om det är jobbigt en liten stund nu, så får man ge sig själv en liten spark i rumpan och tänka "var har du dina mål?". Man får börja med att nå ett litet mål för att komma på fötter, och sen är det bara att fortsätta i samma riktning.

Min lilla lista här ovanför gör att jag bara håller ut, för FAN vad det är värt att vänta, längta, lida och stå ut när målet väl är nått. Fan vad värt.

Girlpower!

Vet ni vad jag gjorde igår? Jag beställde studentmössan! Nu jäklar börjar feelingen infinna sig äntligen, att det här är faktiskt sista året. Snacket börjar gå om studentkryssningar och studentresor. Vi är faktiskt årets studenter!
9 månader kvar.
Idag gick jag upp klockan 9 (en lördag.. JAPP) och har gjort massvis! Jag är faktiskt (utan att verka självgod eller något sånt) väldigt imponerad över vad jag och min mamma och mina syskon faktiskt håller på att uppnå tillsammans. Vi har byggt ett hus från grunden, självklart med byggfirmans hjälp, och mycket har varit jobbigt och svårt, men vi har gett oss fan på att vi ska klara det. Nu står det där, vårat fina hus, inflyttningsklart om två veckor. Min mamma är den starkaste jag vet. Vi är Girlpower.
Idag har vi i alla fall plockat ihop en massa skräp som ska slängas på tippen, åkt till tippen och slängt skräpet, hämtat en säng på Jysk, snällt köpt lunch åt målarkillarna som jobbar och sliter hemma i huset, städat, duschat och är nu redo för kvällens happening. Får hämtning om 20 min. och sedan står bio på schemat! Hoffe och Kapten Röd spelar i Falun ikväll och visst hade väl det varit roligt, men syskonen behöver barnvakt och bio är alltid trevligt.
Dags att dra på sig lite vettiga kläder och en varm halsduk, jag tänker inte sitta på bion och huttra som alltid annars...

Toy Story 3, HERE WE COME.


RSS 2.0